Have an account?

Därför stödjer vi Annie Lööf som ny Centerledare


Centerpartiet ska i slutet av september välja en ny partiledare, valet föregås av en öppen process med tre kompetenta huvudkandidater. Efter valframgångarna 2002 och 2006 blev valet 2010 en besvikelse och partiet tappade väljarstöd i framförallt kommun- och regionvalen. Det är dags att visa varför Centerpartiet behövs i Svensk politik.



Vad krävs det då av en partiledare för Centerpartiet? Som vi ser det krävs det en tydlig ideologisk person som kan hävda Centerpartiets politik i allianssamarbetet. Det krävs även en person som kan se framför nuet och som vågar driva frågor som kanske inte innebär sympatier för stunden men som långsiktigt ger partiet trovärdighet. Men det krävs även en person som kan nå ut med budskapet. Centerpartiet är inte och kommer aldrig att vara ett parti där det enbart är partiledaren som dikterar politiken. Centerpartiets politik har alltid grott underifrån. Från människor som valt att engagera sig i bygden, stadsdelen eller världen. Partiledaren jobb är att kommunicera denna politik men även att guida partiet på den ideologiska linan.



Centerpartiet startades för 100 år sedan av människor som ville skapa rättvisa och solidaritet men med människan i centrum, inte kollektivet. Genom småskalighet och sunt förnuft ville man förändra samhället. Den grunden står vi på än idag även om sakfrågorna har förändrats.



Under 2000-talets första hälft positionerade sig Centerpartiet som ett varmt socialliberalt parti med frihetliga värderingar. Med framgång var vi partiet som stod upp för de svagaste i samhället och som framgångsrikt drev kampen mot övergångsregler och övervakningssamhället. Vår 100-åriga historia har sin utgångspunkt i att skapa förutsättningar för människor att lyckas och få individer att växa. Det är viktigt att en ny partiledare med full kraft tar tag i förnyelsearbetet inom partiet och att Centerpartiet återtar positionen som ett solidariskt, grönt och företagsamt socialliberalt parti där människan sätts i centrum. Centerpartiet är mer än blåställ men också mer än Stureplan.



Vi behöver en centerledare och ett centerparti som ger såväl den unga miljömedvetna familjen som den ensamstående mamman som försöker få vardagspusslet att gå ihop, ett politiskt alternativ. Ett parti som vågar utmana ”sanningar”. Ett parti som vågar stå för att det är helt okey att känna pengar som företagare. Ett parti som förstår att människor inte vill sluta resa men ändå vill vara miljövänliga. Ett parti som vågar satsa på förebyggande istället för att lappa och laga i efterhand. Ett parti som inte vill att staten, kommunen eller landstinget skall diktera dina val. Till valet 2014 ska Centerpartiet återigen vara det mest spännande och utmanande partiet i svensk politik.



Som företrädare för Centerpartiet i Örebro stödjer vi Annie Lööf (fd. Johansson) riksdagsledamot från Jönköpings län som ny partiledare. Det är vår uppfattning att Annie är den som har de bästa egenskaperna som krävs av en ny partiledare. Under sina fem år som riksdagsledamot har hon skaffat sig en tung position i partiet. Hon har som finans- ekonomiskpolitisk talesman för partiet i riksdagen en av riksdagsgruppens tyngsta uppdrag. Två val i rad har hon personkryssat sig in i riksdagen senast i valet 2010 fick hon 5000 kryss, Annie har visat att hon kan vinna val och få väljarnas förtroende. Annie Lööf har ett mycket stort förtroende inom hela Centerrörelsen. Hon har karisma och stort engagemang, hon har visat på stor förmåga att lyssna och är en god kommunikatör.



Det är vår bedömning att Annie Lööf är den som bäst kommer kunna leda Centerpartiet till nya valframgångar 2014.



Rasmus Persson, kommunalråd för centerparti i Örebro kommun



Charlotte Edberger-Jangdin , ombud på partistämman


Johan Pettersson, ombud på partistämman

































Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive