Have an account?

I väntan på beslut om omval

Den soppa som man i dagliga tal kallar svensk demokrati börjar bli skämd. Det är nu snart ett halvt år sedan vi hade val, men i Örebro vet vi fortfarande inte valutgången. I vilken annan demokrati hade våra annars så aktiva valövervakare accepterat detta?

Valprövningsnämnden hade idag sammanträde och hade tidigare indikerat att det skulle kunna fattas beslut om det blir omval i Örebro. Så blev inte fallet. Kanske på onsdag, kanske någon annan gång. Vi försöker bedriva en seriös verksamhet. Det blir dock ganska svårt när man inte har något att förhålla sig till.

Valmyndigheten har i sitt remissvar skrivit att det finns fog för omval. Ser man på de fakta som finns i fallet står det i mina ögon ganska klart att det finns fog för omval. I varje fall om man skulle vilja följa lagstiftningen.

Jag hoppas vi kommer att ta lärdom av de efterspel som följt valet 2010. Det handlar inte bara om valprövningsnämnden utan hela systemet. Kanske det är dags även för Sverige att gå in i 2000-talet och använda sig av elektroniskt röstningssytem.

Frustrationen börjar ta övertaget!

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive