Have an account?

Krafttag för en bättre integration i Örebro

Det är ingen hemlighet att Örebro kommun har stora bekymmer med att hantera integrationen. Särskilt tydligt är det i de västra stadsdelarna så som Vivalla.

I grunden är det individens ansvar att komma in i och vara en del av samhället. Men för att lyckas måste det finnas förutsättningar för det. Dessutom måste systemen skapa möjligheter och inte hinder. Integrationspolitiken har inte fungerat särskilt väl i Örebro. Detta beror på många års försummelse, fel tänk och bristande mod att fatta beslut . Det är hög tid att på allvar börja hantera integrationsfrågan.

I denna sammanställning presenterar vi tio förslag för att förbättra integrationen i Örebro. Det finns mycket mer som kan göras men detta är vår början. Vår övertygelse är att vi måste ta krafttag och samla flera satsningar för att ge problemtyngda områden en nystart. Vi får inte vara rädda för att tänka nytt och genomföra radikala förändringar. Fortsätter vi som förr kommer ingenting förbättras. Dessa förslag skall inte ses som projekt utan bestående verksamheter och förändringar.

Centerpartiet presenterar följande tio förslag för att förbättra integrationen.

Dessa förslag är:

· Ekonomisk friszon

· Grundskolegaranti

· Språkpeng

· Nystartskontor

· Upprustning av bostadsområdena

· Strukturella förändringar för att motverka bostadssegregation

· Min gata – Skapa framtidshopp

· Utveckla tegelbruket (fryshuset i Örebro)

· Utvecklad samhällsinformation

· Möjliggöra instegsföretag

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive