Have an account?

ÖSK och mångfald

Jag var igår för första gången i mitt 32 åriga liv på allsvensk fotboll. Skälet var väl kanske mindre att titta på fotboll och mer att diskutera mångfald inom socialtjänsten men ändå.

Vad har då fotboll med mångfald inom socialtjänsten att göra? Örebro kommun har en loge på Behrn Arena som vi använder för representation. När tillfället uppstod bokade jag in denna loge för att bjuda in entreprenörer inom socialtjänsten verksamhetsområde för att dels diskutera hur de tyckte det var att vara verksamma som sociala företag i Örebro kommun men även för att jag har en ambition att skapa bättre förutsättningar för en mångfald inom socialtjänsten.

Skälet till detta är väldigt enkelt. Individer är enormt olika och har olika behov. Det behövs därför olika ingångar och olika inriktningar. Många människor som har missbruksproblem är även väldigt skeptiska till myndigheter. Det kan då vara enklare för en person som inte är anställd av kommunen, landstinget eller dylikt att få kontakt. Därmed inte sagt att det inte behövs kommunal eller landstingsverksamheter. Det privata och kommunala uppdraget är olika.

Mötet var väldigt bra även om ösk förlorade. Diskussionen kommer att fortsätta. Tack till Hasse, Stefan, Elisabeth, Sussie, Elisabeth, Tommy och Peter

1 kommentar:

Anonym sa...

Se där.
Kul att du är igång igen.
Tack själv för ett initiativ.
Med respekt.
Hasse Arvidsson

Labels

Blog Archive