Have an account?

Enkel väg tillbaka till ruta ett

Majoriteten i Örebro kommun presenterade idag sin politiska budgetskrivning. Den innehöll ett antal mer eller mindre väntade satsningar. Skrivningen kan som jag ser det sammanfattas i att det kostar att behålla makten. Det gedigna effektiviseringsarbete som våra anställda har genomfört under de senaste åren finansierar nu majoritetens valrörelse.

Avgifterna för kulturskolan halveras, plusjobb, feriepraktikplatser, bussvärdar, nolltaxa i kollektivtrafiken efter kl. 19.00, helt okända projekt som BBIC (barns behov i centrum) är några exempel på majoritetens valfläsk. Jag måste fråga mig om det är dessa satsningar som kommer att sätta Örebro på världskartan? Är det dessa satsningar som säkrar välfärden? Är det verkligen fler "bussvärdar" vi behöver i Örebro kommun eller är det satsningar på kommunens basverksamhet?

Örebro kommun behöver en "extreme makeover". Vi behöver ett nytt tänk, nya lösningar och framförallt nya idéer. Nästa års val budget bjöd tråkigt nog inte på detta.

Allt är dock inte negativt. Jag är glad över att majoriteten har lyssnat på fackförbundet kommunals krav på arbetskläder inom vård och omsorgen. Jag är glad över kraven på alkolås för upphandlingen av skolskjutsar, satsningen på äldreomsorgen men även de ökade anslagen till kvinnohuset och kvinnofrid. Även en blind höna träffar ibland måltavlan.

1 kommentar:

Jonas Rask Samuelsson sa...

Bra blogg! "nolltaxa i kollektivtrafiken efter kl. 19.00" - Infördes det här för att det inte finns tillräckligt med poliser som håller Örebros gator tryga efter 19? Kanske lika bra att förstatliga Taxiväsendet igen?

// Mvh Jonas

Labels

Blog Archive