Have an account?

Pengar till kommunerna

Anders Borg lovar som väntat pengar till kommunsektorn för att minska effekterna av långkonjunkturen. Detta är naturligtvis helt väntat. Hur regeringen lägger ut pengarna blir en fråga för vårpropositionen. Det skall bli spännande att se om det kommer som generella pengar eller riktade. Om regeringen väljer att öka det generella statsbidraget är dett första gången på mycket länge.

I Örebro kommun har vi haft den helt okonsturktiva debatten mellan majoriteten och oppositionen om vi skall skicka ett brev till regeringen och begära mer pengar. Majoriteten har vägrat och oppositionen har haft brevet som enda moteld i den politiska debatten om hur vi som kommun skall klara lågkonjunkturen. Det är konstigt att regeringen nu väljer att satsa på kommunerna trots att vi inte skickat ett brev. Naturligtvis måste de hört oppositionen i Örebro kommun. Det måste ju vara den enda förklaringen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Svenska Dagbladet idag: "De borgerliga partierna ger nu ett rakt besked: det blir inga extra pengar till kommunerna 2009. För att möta lågkonjunkturen får de ett tillskott för nästa år, men det räcker inte för att klara verksamheten utan nedskärningar."

Kanske dags för er kommunföreträdare i de borgerliga partierna att prata med era partikamrater i riksdagen? Oavsett eventuellt brevskrivande.

Labels

Blog Archive