Have an account?

Låt föräldrar själva få välja barnomsorg

Är alla barn lika? Är alla föräldrar lika? Är alla familjer lika? Varför är då all barnomsorg lika? Varför skall det vara så svårt för socialdemokratin att se skillnader som en tillgång?

Genom den så "populära" maxtaxan skapas ett kommunalt barnomsorgsmonopol. Jag och centerpartiet anser att det borde vara en rättighet för alla föräldrar att få välja vilken form av barnomsorg man vill att sina barna skall tillbringa sin tid.

Det behövs en ökad bredd och mångfald i barnomsorgen, där offentliga, privata och kooperativa verksamheter existerar sida vid sida. Vänsterpolitiker skrämmer ofta med att detta blir dyrare och mer orättvist. Varför det?

Genom att ta bort maxtaxan och istället införa en barnomsorgspeng gör centerpartiet det möjligt att den offentliga subventionen av barnomsorgen följer med föräldrarnas val. Det betyder inte att det blir dyrare för föräldrarna. Tillsammans med att göra det tillåtet för personal, föräldrar eller privata entreprenörer att starta barnomsorgsverksamhet, vill centerpartiet göra det möjligt för alla att välja den barnomsorg som passar dem bäst. Genom att barnomsorgen följer valet av omsorg för barnet blir det också möjligt att välja barnomsorg i t.ex. grannkommunen för den som pendlar.

Centerpartiet vill skapa en större valfrihet inom barnomsorgen vi hoppas ni vill hjälpa oss.

Rasmus Persson

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive