Have an account?

2008

2008 kommer att gå till historien som ett dåligt år. Visserligen kom det en finanskris, men denna kommer inte att slå med all sin kraft förrän 2009 och 2010. Det är lätt att glömma att 2008 var mer än de sista fyra månaderna.

Själv är jag nöjd över året som har gått. Majoriteten i Örebro kommun har som jag ser det överträffat alla förväntningar. Vi har tagit tag i många av de problem som har blivit åsidosatta i många år.

Under 2008 kom vår nya fältassistentsorganisation igång. Örebro kommun har inte haft någon uppsökande verksamhet inom socialtjänsten på många, många år. Resultatet av majoritetens satsning kommer vi att se om några år. Det förebyggande arbetet kom på dagordningen. Detta var ett vallöfte från mig och centerpartiet 2006. Vi kallar satsningen ÖreFör (Örebro förebyggande råd). Rådet skall genom socialtjänsten, skolan, fritidsgårdarna och polisen samordna och utveckla det förebyggande arbetet.

Inom äldreomsorgen tog vi ett mycket viktigt beslut om ökat inflytande för våra äldre under 2008. Beslutet innebär att alla över 75 år i Örebro kommun skall ha rätt till 8 timmars servicetjänster utan biståndsbeslut per månad. De har rätt att välja det företag, eller kommunen, som de tycker bäst tillgodoser deras behov. Vi kommer att starta ett servicetorg (äldrelots) som skall hjälpa våra äldre och deras anhöriga genom systemet. Dessutom skall vi arbeta med att skapa rambeslut för biståndsbesluten, dvs att man själv i större utsträckning skall välja vad man skall ha hjälp med.

Vi har även tagit beslut om som kommer att innebära bättre service för de som vill ta samhällsuppdrag som t.ex. god man eller kontaktperson. Vi genomförde även frivilliggalan i december 2008 som var en manifestation för våra frivilliga krafter i kommunen.

Detta är bara några saker som hände 2008 i Örebro kommun, och det var bara inom ett område, social välfärd. Tänk då hur mycket mer som gjordes i kommunen förutom detta. Jag skulle vilja säga att 2008 var ett fantastiskt år för Örebro. 2009 kommer att bli ännu bättre!

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive