Have an account?

Socialdemokraterna vill bryta mot lagen

Idag hade vi kommunstyrelse i Örebro. För mig var det ett lite förbryllat sammanträde. Socialdemokraterna och vänsterna var mot allt som vanligt. Man var mot alla sparförslag men la inga alternativ. Inget konstigt i det eller? Men i sin iver att vara mot blev de under en punkt även mot lagstiftningen. Det kan ju vara spännande men kanske inte helt seriöst.

Vad kommunstyrelsen hade att ta ställning till var följande beslutspunkt:

"Samtliga nämnder får i uppdrag att inventera de kommunala verksamheter som bedrivs på en allmän varu- eller tjänstemarknad och upphöra med sådan verksamhet som riskerar att komma i konflikt med den allmänna kommunala kompetensen enligt kommunallagen, konkurrenslagen eller annan lagstiftning. "

Vi vill alltså att kommunen upphör med sådan verksamhet som riskerar att komma i konflikt med den allmänna kommunala kompetensen enligt kommunallagen, konkurrenslagen eller annan lagstiftning. Naturligtvis för att det skulle bryta mot diverse lagstiftningar men även som del i vårt arbete med att förbättra vårt näringslivsklimat.

Man funderar då vad socialdemokraterna och vänstern är mot. Detta blir min analys av stoppaktens nya "ickestoppsbeslut". Socialdemokraterna och vänstern:
  1. Tror inte att det finns verksamhet som ligger utanför den kommunala kompetensen och finns den vill de absolut inte veta om det för då kan den ju inte finnas.
  2. Om det mot förmodan skulle kunna tänkas finnas sådan verksamet borde vi fortsätta med denna trots att det bryter mot diverse lagstiftning.
  3. Fortsätter prata och prata och prata och prata om att förbättra näringslivsklimatet för det hjälper säkert.....

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive