Have an account?

Annicka Östberg

Idag var baksidan av rådhuset i Örebro invaderat av massmedia. Man skulle nu lätt kunna tro att det pågick en intressant presskonferens i huset, men icke. Uppståndelsen var angående en kvinna som begick ett brott och fick sitta 30 år av sitt liv i fängelse.

Naturligtvis var det ett hemskt brott, fullständingt oförsvarbart. Frågan är varför samhället ger ett straff. Vad är huvudargumentet. Är det rehabilitering? Är det för att säkerställa att personen inte återfaller i brott? Jag har inte en susning om Annicka Östberg har potential att återfalla i brott. Men är det så att domstolen finner att återfallspotentialen är låg eller låt oss säga rent av minimal bör man släppa henne. I annat fall måste vi ompröva skälen till straff.

Jag är möjligtvis naiv men jag ser faktiskt inte det oerhörda intresset i fallet. Vi har i världen idag människor som sitter fängslade endast av det skälet att de har en politisk uppfattning som inte sammanfaller med maktens. Vi har människor som mördas av sitt eget land. Intresset är där vi själva sätter det.

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive