Have an account?

En historisk natt




Obama vann! Obama vann förstår ni hur stor det är. Vid 23 tiden amerikansk tid satt jag på en valvaka i Philadelphia när man deklarerade att Barack Obama blivit ny president för USA. Jublet var öronbedövande. Männsikor skrek, grät och kramade om varandra. Själv grät jag.


Det är en sådan stor händelse för världen. Det kommer påverka er. Det kommer att spela roll. Inte för att Obama är afroamerikan utan för att han är en enastående ledare. En inspiratör och godhjärtad politiker. Det kommer att spela roll!


USA kommer att dra sig ur ett från början orättfärdigt krig. Irak kommer återigen att bli människornas land. Klyftorna i Usa kommer att minska och förhoppningsvis kanske den amerikanska krigistiska ideoligin får se ett slut. Är det stora förväntningar som jag har på Obama? Då är det ingenting mot vad det amerikanska folket har. Kommer Obama att infria alla dessa förväntingar? Förmodligen inte men han kommer att gå till historien som en av de människor som gjort mest för att nå den dröm som Martin Luther King en gång förmedlade.


Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive