Have an account?

To corrupt even for Congress




Färden har lett oss till Philadelphia. Skälet är att Pennsylvania är en av de avgörande staterna i det amerikanska presidentvalet. Valresultatet i Pennsylvania kan mycket väl avgöra vem som kommer att styra USA och därmed påverka övriga världen.

En av de intressanta saker vi gjort i USA är faktiskt sett TV. Naturligtvis är det en förmån att få se nyhetsredovisningen och de politiska intervjuerna på x antal tv kanaler direkt på plats. Men det mest intressanta tycker jag de politiska reklamfilmerna är. I torsdags hade Barack Obama köpt en halvtimmes oavbruten reklamtid på de tre största tv-kanalerna. Förstår ni vilken kostnad? Som allt annat var denna naturligtvis fullkomlig ur ett produktions perspektiv. Allt från musik till kläder samt tonläge var arrangerat till fullkomlighet.

Den roligaste eller kanske den mest vansinnigaste reklamen vi sett är till kongressen. Jag skall inte hänga ut namnet på varken kandidaten som betalt reklamen eller den kandidat den handlar om. Reklamen går oavkortat ut på vilka dåliga karaktärsdrag kandidaten har och avslutas med citat ”xxx to corrupt even for Congress”.

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive