Have an account?

Den nya tidens president

Jag och Joe Trippi


Som jag utryckt tidigare tror jag utan tvekan att Obama blir USA:s nästa president. Han kommer då bli den första presidenten vars mandat bygger på tillämpningen av 2000-talets kommunikationsverktyg.

Frågan är hur han som president kommer att fortsätta tillämpningen av denna teknologi. Det är en sak i en valrörelse driva en kampanj genom Internet, sms etc det är en helt annan att kommunicera som president. Frågan är om Obama när han intagit vita huset kommer att fortsätta bedriva sin politik genom den breda folkrörelse som uppkommit under hans kandidatur. Kommer vi att se förankring av de politiska reformerna i ett bredare spektra än tidigare? Förmodligen!

Det kommer att bli väldigt intressant att se whitehous.com förändras (är idag en porrsajt), eller för den delen barackobama.com. Kennedy tog oss till månen var kommer Obama att ta mänskligheten i den teknologiska eran? Om Kennedy i sitt tal sa ”we choose to go to the moon” kommer Obama dra till med ”we choose to go to cyberspace”? Vad kommer detta att innebära för samhällsutvecklingen? Det är intressanta tider vi går till mötes.

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive