Have an account?

Mycket undersökningar blir det


Obama har i alla undersökningar som görs i USA ett mycket stort försprång. Nästan för bra för att vara sant. Naturligtvis är det endast oppinionsundersökningar men det talar fortfarande sitt tydliga språk.
Jag satt idag och lyssnade på en av kanske världens mest erfarna kampanjledare Joe Trippi. Bilden som formar sig kring Obamas kampanj är ganska fantastisk. 3,2 miljoner människor har gett över 700 miljoner dollar till hans kampanj. Det är hela Örebros omsättning på ett år. Bara det är fantastiskt. Men inte nog med detta genom endast ett knapptryck kan Obama lägret sända ut information till över 3 miljoner människor. Fundera på möjligheterna.
Trippi förväntade sig att Mcain skulle under den sista veckan hämta in en del av Obamas försprång. Jag tror han har rätt. Frågan är då vad diverse analytiker börjar spekulera i. Faktum kvarstår Obama har ett historiskt försprång i oppinionsundersökningarna. Ett försprång som inte ens JFK kan mäta sig i. Även om Mcain skulle ta in 3-4 % skulle segern vara förbluffande stark för Obama.
En annan faktor som Obama är beroende av är ett högt valdeltagande. Även här menade Trippi att vi kunde förvänta oss storverk. Antalet registrerade väljare är rekordhögt. Vilket naturligtvis tyder på ett högt valdeltagande. Dessutom är Obama hysterin högst påtaglig här i USA även om vi endast har besökt "Obama vänliga" stater.
Jag förväntar mig storverk och väntar in en seger där vinnaren sitter på ett starkt mandat. Vinnaren kommer utan tvekan heta MR BARACK OBAMA!

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive