Have an account?

Därför säger kommunen nej till O-ringen och alkohol - Örebro - www.na.se

Därför säger kommunen nej till O-ringen och alkohol - Örebro - www.na.se

Jag delar tillståndsutskottets bedömning. Idrott och alkohol hör inte ihop. Dessutom finns det, om deltagarna så vill, väldigt många närliggande restauranger m.m. som har serveringstillstånd. Även riksidrottsförbundets riktlinjer är tydliga med att alkohol inte skall serveras vid idrottsevenemang. I riksidrottsförbundets policy kan man läsa följande:

• Att inga alkoholdrycker ska förekomma bland vare sig ledare elleraktiva i samband med idrottsverksamhet för barn och ungdomar -t ex under träningsläger och tävlingar eller resor till och från dessa.

• Att i samband med idrottsevenemang undvika försäljning avalkoholdrycker till allmänheten. I det fall utskänkning förekommeri samband med större arrangemang av evenemangskaraktärhar arrangerande förbund/förening ett särskilt stort ansvar för attordningskravet beaktas.

Bara för att restaurangen på själva o-ringenområdet inte får serveringstillstånd betyder det inte att gästande personer inte kan köpa alkohol. Det betyder bara att en restaurang inte får servera det. För mig är det viktigt att kommunen är tydlig och menar allvar med att vara ytterst restriktiv med att bevilja serveringstillstånd i anslutning till idrottsarenor och definitivt när det gäller ungdomsmiljöer.

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive