Have an account?

Ökad valfrihet för äldre i Örebro



Valfriheten har ökat radikalt för äldre i Örebro. tack vare framförallt två reformer har vi kunnat öka valfriheten. Den första reformen är borttagandet av biståndsbesluten för service tjänster för alla över 75 år. Dessutom får man välja vem som skall leverera tjänsterna.

På ett år har antalet personer som använder sig av dessa tjänster ökat med 150 procent.

Den andra reformen är rambesluten dvs att det nu är kunden som själv definerar sina behov och inte kommunen. Under förra mandatperioden vår det enbart kommunen som definierade äldres behov. För mig är detta en väldigt ideologisk fråga. Idag är det 644 personer som själva beslutar vilka insatser som kommunen skall utföra. Dessa skall bli och kommer att bli fler om vi får fortsätta styra Örebro kommun.

2 kommentarer:

Madeleine Lennartsson sa...

Hej Rasmus! Det låter toppen det ni gjort och gör! Fram med valfriheten för individen och rätten att själv välja.

Den 20 maj har vi en Inspirationsdag i Örebro om de nya möjligheterna som vård och omsorgsbranschen nu har, mycket tack var LOV och valfrihetssystemen. Kanske du har möjlighet att komma? Kika gärna på hemsidan www.personaleffekt.se så får du se vilket spännande projekt vi startat, med inspiration från Maud Olofsson och med stöd från Almega och Tillväxtverket. :-)

Lycka till i valet!/ Madeleine

Unknown sa...

Hej!

Om jag får fortsatt förtroende under nästa mandatperiod är det min avsikt att skapa fler möjligheter för företagare inom välfärdsområdet. Främst genom att använda mig av lov.

Labels

Blog Archive