Have an account?

Dessert för äldre

Idag tog vi beslut om att alla som bor på ett särskilt boende i Örebro skall få dessert efter lunch. Vi tog även beslut om att man skall ha rätt att välja mellan två olika rätter i kommunens mattjänst.

Dessa beslut är ett led i att förbättra måltiden för äldre i Örebro. Måltiden är ofta en central del av vardagen. Det är även en viktig del för att förebygga ohälsa. Den mat som serveras från Örebro kommuns äldreomsorg skall vara god, näringsriktig men den skall även presenteras på ett bra sätt. Det är bara att gå tillbaka till sig själv. Hur kul är det om maten ligger grå och tråkigt på talriken, man sitter ensam och den smakar ingenting.

Nästa steg i denna satsning är att låta entreprenörer ta del av marknaden. Vad gör du om du inte är nöjd med kommunens mattjänst? Ja, antingen är du så frisk så du tar tag i det och löser det på något annat sätt än det sätt du är berättigad till. Det är dock väldigt få som är så friska och har fått beviljat bistånd för mattjänst. När jag är klar med denna mandatperiod skall beslut ha tagits som ger människor rätt att välja. I annat fall har jag misslyckats!

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive