Have an account?

Dialog om budget

Idag har vi en dialogträff mellan programnämndens presidie och de fackliga representanterna. Syftet är att diskutera förutsättningarna och tankegångarna vi har omkring budget 2010.

Tidigare har vi även haft dialogträff med olika organisationer som på ett eller annat sätt har koppling till programnämndens arbete. Ett möte som jag tyckte var väldigt bra.

Budgeten skall tas i oktober. I denna skall prioriteringar göras mellan olika intressen. Den diskussion som ofta förs kring besparingar eller satsningar tycker jag blir något fattig. Oftast blir det ett intresse som står mot ingenting. Verkligheten ser ut så att vid årets slut skall det stå noll i resultatet. Då kan inte en besparing stå mot ingenting. Vill man inte att vi skall spara på en verksamhet måste man vara beredd att spara på något närliggande. Det går inte att enbart svempande formulera ett sparbeting på en annan nivå. Socialdemokraterna är specialister på detta. Jag vet inte hur många besparingar de har satt mot att spara någon miljon på politiken. Dessutom är det ju faktiskt så att just denna besparing äger de själva förutsättningarna. De kan realisera besparingen. De kan avskeda egen personal. Detta har de inte gjort. Det är ibland långt mellan ord och handling.

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive