Have an account?

En ohyfsad Dan-Åke Moberg

I morse hade Dan-Åke Moberg (s) en debatt artikel i NA. Eller rättare sagt ett svar på en debatt artikel som Svante Gyrulf (m) skrivit tidigare. Eller rättare sagt en massa fullständigt oförskämda ord samlat på ett och samma ställe.

Dan-Åke Moberg är en ganska livserfaren man. Han var tidigare kommunstyrelsens ordförande i Kumla i en herrans massa år. Han har haft tid på sig att faktiskt skaffa sig ett omdöme

I artikeln går det att läsa följande utrapning:

"Moderaten Svante Gyrul tar dock pristet då han i en debattartikel i NA redovisar ett antal falsarier som förbanne mig borde vara straffbara att sätta på pränt."

"Sverige går faktiskt hyfsat, men inte pågrund av regerings åtgärder mot krisenutan beroende på regerings åtgärder mot sjuka och arbetslösa." ???

"I moderaternas Sverige kan bara de två tredjedelar som har , få det bättre om den sista tredjedelen får det rejält mycket sämre."

"När vi har valrörelse är vi skyldiga att föra debatten utan alla dimridåer. Presentera er egentliga politik..."

I min värld vill alla politiker och partier väl. Vi har bara olika sätt att se på hur samhället blir bäst för alla. I min värld driver inte politiker eller partier frågor som man inte tycker.

Kan inte personer med så bred politisk erfarenhet som Dan-Åke Moberg ha föra en hyfsas och sansad debatt hur skall vi då få människor att lyssna på vad vi har att säga? Det är genom denna typ av debatteknik som politikerföraktet frodas, och detta med rätta.

Det är inte första gången som Dan-Åke Moberg gör övertramp i debatten och förmodligen inte den sista. Han har sagt till personer i talarstolen att de är "dumma i huvudet", han har skrämt nya politiker så att de inte vågar ta debatten och han har varit allmänt oförskämd mot de flesta motståndare han har mött. Detta är inte ok! Socialdemokraterna borde ta sin ledande politiker i örat och lära honom lite hyfs.

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive