Have an account?

Gör Vivalla och Baronbackarna till ekonomiska frizoner

Centerpartiet vill införa nystartszonerna, ekonomiska frizoner för företag, i de områden som har störst problem med arbetslöshet och utanförskap. Metoden har tidigare prövats i USA och Frankrike med goda resultat.

Vi måste klara av att tänka nytt. Vi måste vitalisera de här områdena, vi måste skapa ekonomisk dynamik och de bästa att göra det är småföretagen.

Såväl Vivalla som Baronbackarna är tilltänkta som frizoner. Tanken är att företag som etablerar sig där ska få skattelättnader.

Jag välkomnar förslaget med öppna armar. Vad vi behöver göra är att minska arbetslösheten. Vi har projekterat ihjäl oss i Vivalla. Vi behöver faktiska förslag som åstadkommer faktiska resultat. Kan vi skapa nyetableringar av företag i Vivalla och Baronbackarna är det helt fantastiskt.

Om arbetslösheten i de 10 prioriterade områdena skulle pressas ned till riksgenomsnittet skulle 20 000 människor få jobb.

Lyckas vi bryta den enorma arbetslöshet som finns i dessa områden kommer vi även att bryta segrigationen. Det är min bestämda uppfattning.

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive