Have an account?

Född med (s)ilversked

Socialdemokraterna i Örebro går till val på att alla ungdomar skall få sysselsättning från första dagen de blir arbetslösa. Jag tror detta är helt fel.

För det första får man inget jobb man skaffar sig det.
För det andra vilka signaler skickar vi ut om kommunen garanterar en sysselsättning till dig. Du behöver inte ens försöka skaffa ett jobb utan det fixar socialdemokraterna. Hur skall vi kunna få ungdomar att ta initiativ om man hela tiden blir serverad av kommunen? Vad blir förväntningarna på kommunen?

För det tredje vilket ansvar har individen? För att klara ungdomsarbetslösheten måste vi tillhandahålla insatser. Kommunen och staten skall ge en hjälpande hand när denna hand behövs. Men går det offentliga in med insatser från första dagen passificerar vi en hel generation. Det skapar dessutom bilden att det är politiker och det offentliga som skapar jobb. Så är det inte. Centerpartiet tror på dig. Vi tror att du har förmågan att starta företag eller skaffa dig en sysselsättning. Vi tror på dig, trots att andra kanske inte gör det. Vi tror inte att det är vi som politiker som skapar arbeten. Det är företagare och entreprenörer som skapar sysselsättning. Det är genom eget ansvar som vi skapar individer.

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive