Have an account?

Fler småföretagare

Om vi ska få fler företag i Örebro kommun måste det bli enklare, roligare och mer lönsamt att driva företag. Vi måste ta tillvara människors vilja att utvecklas och ge bra förutsättningar att förverkliga kreativa idéer. Vi måste särskilt stimulera ungdomars vilja att starta företag och närproducerande företags möjligheter att delta i kommunens upphandlingar.

Jag vill ha ett starkt näringsliv bestående av många småföretag i Örebro kommun. Småföretagen spelar en viktig roll i kommunens utveckling. Mångfald och variation i företagande gör samhället mindre sårbart. Småföretagaren bidrar ofta med trygghet genom att vara en del av vårt samhälle genom sin familj och vardag. Han eller hon har kanske barn i skolan, föreningsliv för olika familjemedlemmar, är engagerad i ideellt arbete eller kanske är aktiv i kommunpolitiken. Faktorer som bidrar till att företagaren kommer att ha kvar sin etablering i kommunen.

Centerpartiet i riksdagen arbetar med ett antal faktorer som förenklar för företagen och som inte är av kommunal karaktär, d.v.s. frågor som inte kommunen rår på, exempelvis:
• Sänkt arbetsgivaravgift
• Förändra LAS-reglerna
• Förändra sjukreglerna
• Bättre utbyggd och fungerande infrastruktur
• Skattefritt starta-egetsparande (ett personligt riskkapitalavdrag samt ett skatteavdrag för privatpersoner som investerar i någon annans företag

Keep up the good work!

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive