Have an account?

Det nya Drivhuset

Jag är övertygade om att det finns många kreativa människor i Örebro som bär på en dröm och en längtan om att starta eget företag.

Ett stort hinder för många att våga ta steget och starta en egen verksamhet, är de kostnader som det bär med sig initialt. Självklara behov som kontor, dator, uppkoppling, postgång och mentorskap kan kännas som alltför stora kostnader innan arbetet börjar ge tillbaka några intäkter.

Jag vill att Örebro kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen och Startcentrum skapar ett ”Drivhus”. Det ska vara ett fysiskt hus som fungerar som ett slags företagshotell men med tydlig inriktning på att stödja blivande eller nyetablerade företagare.

Drivhuset ska vara en plats där en ny företagare kan hyra ett kontor för en låg kostnad de första månaderna av sin företagsstart. Det ska bl. a finnas möjlighet att låna en egen dator och ha tillgång till uppkoppling, gemensam postgång och en företagsadress. Det ska också finnas tillgång till företagsrådgivning av olika slag. Motprestationen till dessa förmåner är att företagaren, förutom att lägga ett visst minimum av tid på plats, är beredd att dela med sig av sina erfarenheter till befintliga och nya ”drivhusföretag”.

Centerpartiet vill genom detta samla den drivkraft som finns i kommunen. Nya företag innebär fler i sysselsättning men det betyder också att vårt samhälle växer och utvecklas. Drivhuset kan bli det som möjliggör nya succéföretag som IKEA och H & M.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Drivhuset FINNS redan i Örebro!

http://orebro.drivhuset.se/
www.drivhuset.se

Anonym sa...

Drivhuset finns ja men inte denna ide. Bra ide, tycker definitivt att STARTcentrum ska få mer mandat och uppdrag i regionen. Jag har gått deras starta egen utbildning och jag lärde mig otroligt mkt. Men det som som var speciellt var att jag fick bättre bemötande där än på näringslivskontoret. Där låste man se över Kundservice mentaliteten.. Jaja.. Bra skrivet!

Labels

Blog Archive